Стрілянина по дітях у Новій Одесі: батьки постраждалих відмовилися від претензій

Дата:

Батьки дітей, по яких у Новій Одесі стріляв пенсіонер, відмовилися від претензій, — пише місцеве видання Моє місто.

У залі суду підозрюваний визнав свою причетність до інциденту, але запевнив, що зробив це не навмисне. За словами чоловіка, рушницю він використовував, щоб налякати дітей. Він зазначив, що не спеціально поранив їх, бо цілився вниз. Запобіжний захід для пенсіонера оберуть 12 вересня.

Мама однієї з потерпілих дівчат зазначила, що знає підозрюваного близько 12 років і підкреслила, що він «добра і порядна людина, і їй його шкода». Батьки цієї дівчинки написали розписки про те, що їм виплатили 10 тисяч гривень матеріальної компенсації, і вони не мають претензій до підозрюваного.

Мати потерпілого хлопчика теж заявила, що отримала на лікування сина 18 тис. гривень і претензій до підозрюваного не має. При цьому жінка підкреслила, що підозрюваний «часто перебуває у стані алкогольного спʼяніння» і йому варто призначити домашній арешт, аби за ним «наглядали».

Десятого вересня у Новій Одесі чоловік стріляв із саморобної рушниці в семеро дітей, які гралися в дворі в приватному секторі. Внаслідок цього було поранено троє дітей: 12-річний хлопчик і дві дівчинки у віці девʼять і пʼять років. Слідчі вже оголосили чоловікові про підозру в замаху на вбивство. Пенсіонеру загрожує до 15 років вʼязниці.