Вночі: бійка зі стріляниною в Харківській області, перший запис Боуї продали на аукціоні, в Польші зіткнулися два авто з українцями, є загиблі

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Рейдерське захоплення елеватора на Харківщині

Пресслужба Нацполіції

Одинадцятого вересня в селищі Занки Харківської області рейдери захопили елеватор. Відбулася бійка зі стріляниною, у якій взяло участь кілька десятків людей. Внаслідок інциденту постраждали семеро осіб –працівник районної поліції, місцеві жителі, активісти, а також ветерани АТО. Їх доставили до лікарні та надали допомогу. Сутичку приборкував спецназ. Під час спецоперації правоохоронці затримали близько 50 осіб. У них вилучили балаклави, бронежилети, палиці тощо. Інцидент розслідують як хуліганство.

Смертельна ДТП з українцями в Польщі

sud.ua

У Польщі «лоб у лоб» зіткнулися автомобілі Skoda та Ford з українцями. У результаті ДТП загинула 19-річна дівчина, ще шестеро осіб отримали поранення. Аварія відбулась біля міста Томашув-Любельський на трасі № 17, що веде від українського пункту пропуску Рава-Руська до польського міста Замостя. Постраждалих доставили до місцевих лікарень, один з чоловіків у важкому стані.

Прокуратура відмовилась пред’являти звинувачення в зґвалтуванні учаснику Backstreet Boys

Wikipedia

Прокуратура Лос-Анджелеса не буде висувати звинувачення у зґвалтуванні учаснику поп-групи Backstreet Boys Ніку Картеру. Джерело в правоохоронних органах розповіло виданню TMZ, що строк позовної давності минув пʼять років тому – у 2013 році. Американська співачка та актриса Мелісса Шуман звинуватила Картера в зґвалтуванні в листопаді 2017 року. За словами артистки, інцидент стався в 2002 році, коли їй було 18. Вона знімалася разом з Картером у телевізійному фільмі. Картер відкидав звинувачення, стверджуючи, що їх близькість відбулася за взаємною згодою.

ООН: Кожен девʼятий мешканець Землі голодує

Kasun Chamara / Pixabay

У світі зростає кількість людей, які потерпають від голоду та хронічного недоїдання. У 2017 році ООН нарахувала вже 821 мільйон таких осіб. Це означає, що кожен девʼятий мешканець Землі голодує. Окрім конфліктів та економічного спаду в окремих країнах, на поширення голоду впливають зміни клімату, які призводять до посух та повеней у різних регіонах світу.

Найбільше людей, що страждають від голоду та недоїдання, як і раніше, мешкають у країнах Азії – 515 мільйонів. Ще понад 256 мільйонів – у країнах Африки, 39 мільйонів – у Латинській Америці та на островах Карибського моря.

Перший студійний запис Девіда Боуі продали на аукціоні майже за 40 тисяч фунтів

Wikipedia

Перший студійний запис британського рок-музиканта Девіда Бові «I Never Dreamed» продали на аукціоні в Великій Британії за 39,4 тисячі фунтів (близько 51 тисячі доларів). Магнітну стрічку зі звуковою доріжкою виявив під час переїзду в липні 2018 року на горищі свого будинку Девід Хедфілд — барабанщик і менеджер першого гурту Бові The Konrads.

Кінцева вартість лота перевершила всі очікування. Спочатку експерти оцінювали його в 10 тисяч фунтів. Представники аукціонного будинку Omega Auctions, який організував торги, розповіли про «небувалий ажіотаж» довкола запису.