«Нічого особливого, це цивільні». Путін знайшов підозрюваних у справі про отруєння Скрипалів

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Нічого особливого, це цивільні». Путін знайшов підозрюваних у справі про отруєння Скрипалів

Росіяни, яких Велика Британія підозрює в отруєнні екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, є цивільними особами. Про це президент Росії Володимир Путін заявив під час виступу на пленарній сесії Східного економічного форуму в РФ, — передають «Відомості».

«В принципі ми, звичайно, подивилися, що це за люди, ми знаємо, хто вони такі, ми їх знайшли. Сподіваюся, що вони самі зʼявляться і самі про себе розкажуть. Так буде краще для всіх. Нічого там особливого і кримінального немає», — сказав Путін.

Президент РФ запропонував їм поспілкуватися зі ЗМІ й розповісти про себе.

«Я хочу до них звернутися, щоб вони нас почули сьогодні. Нехай вони куди-небудь прийдуть — ось в засоби масової інформації», — зазначив він.

Велика Британія пʼятого вересня оголосила, що підозрюваними в отруєнні Скрипалів є Олександр Петров і Руслан Боширов. Британська прокуратура зазначала, що вони перебувають на території Росії й, імовірно, користалися псевдонімами. Британський премʼєр-міністр заявила, що зловмисники належать до «російської військової розвідки, відомої як ГРУ» та отримали наказ на «високому рівні» від керівництва Росії.

Сполучені Штати Америки, Німеччина, Канада і Франція підтримали висновки Великобританії про причетність Росії до отруєння Скрипалів.