Apple презентує нові iPhone: «моноброва», дві сімки. Де дивитися онлайн-трансляцію

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Apple презентує нові iPhone: «моноброва», дві сімки. Де дивитися онлайн-трансляцію

Tyler Lastovich / Unsplash

Сьогодні, 12 вересня, компанія Apple проведе презентацію нових гаджетів. Представлять кілька моделей iPhone, включаючи оновлений iPhone X, новий годинник Apple Watch і, можливо, інші пристрої.

Де дивитися онлайн-трансляцію

Презентація Apple відбудеться в США, в офісі компанії в місті Купертіно (штат Каліфорнія). Розпочнеться вона о 20:00 за київським часом (13:00 за Нью-Йорком). Спостерігати за подією можна буде у прямому ефірі на офіційному сайті Apple. Зробити це можна в браузері Safari на iPhone, iPad, Mac, плеєрі Apple TV і через браузер Microsoft Edge в Windows 10.

Відео також має працювати у Google Chrome і Mozilla Firefox.

Що покажуть

Apple випускає нові моделі iPhone кожного року у вересні. За чутками, компанія повинна представити три нових пристрої – iPhone 9, iPhone XS та iPhone XS Max, а також два масштабно оновлених iPad Pro з підтримкою унікальної функції Face ID.

Також компанія Apple продемонструє Watch Series 4 зі значно збільшеним дисплеєм і, можливо, новий найдоступніший компʼютер Mac Mini 2018.

Ціна

Вартість нового смартфона від компанії Apple, за інформацією Reuters, перевищить тисячу доларів.

Очікується, що флагман матиме 6,5-дюймовий (16,5 см) екран і OLED-дисплей з більш насиченими кольорами, а його вартість складе 1049—1099 доларів, тоді як поточна базова ціна на iPhone X — 999 доларів.

Другий телефон з 5,8-дюймовим OLED-дисплеєм, ймовірно, називатиметься iPhone Xs. Він буде схожий на iPhone X, але з поліпшеним процесором.

Найбільш заінтригувала аналітиків третя модель iPhone, потенційна назва якої — iPhone 9. Як передбачається, ця модель буде дешевша і матиме 6,1-дюймовий дисплей. При цьому пристрій буде схожий на iPhone X минулого року.

Повідомлялося, що всі моделі отримають «моноброву», керування жестами по екрану та систему розпізнавання облич Face ID.

Раніше зʼявилася інформація, що новий iPhone підтримуватиме дві SIM-карти, через що розміри моделі збільшаться. Також в кінці серпня повідомлялося, що Apple запускає бюджетний ноутбук MacBook Air, орієнтований на професіоналів міні-ПК Mac mini. «Дешева» новинка матиме 13-дюймовий дисплей, однак його роздільна здатність зросте до рівня Retina, а рамки навколо екрану стануть відчутно тоншими.