Facebook розробив систему розпізнавання тексту на картинках. Більше ніяких мемів?

Дата:

Facebook розробив систему штучного інтелекту Rosetta, яка буде шукати меми, в тому числі образливі, — пише TechCrunch.

Як це працює?

Система використовує останні досягнення технології оптичного розпізнавання тексту. Під час першого сканування символи, які присутні на зображенні, поміщаються всередину рамки. Цю рамку потім аналізуютья нейронні мережі, які намагаються розпізнати символи і визначити, про що йде мова.

Facebook

Не тільки картинки, але і відео?

Facebook планує застосовувати систему до будь-якого тексту, який накладено на зображення. Також Rosetta здатна покадрово сканувати відеозаписи. Таким чином у соцмережі сподіваються боротися зі спамом і образами.

Поки нейромережа здатна розпізнавати написи на декількох мовах, що базуються на латиниці. У Facebook вважають, що Rosetta має перспективи, оскільки соцмережа намагається відмовитися від модерації контенту людьми і передати це завдання штучному інтелекту.

На початку вересня операційний директор Facebook Шеріл Сендберг свідчила Сенату США у справі про можливе втручання Росії у вибори американського президента в 2016 році.

Вона визнала, що компанія діяла занадто повільно під час атак російської «фабрики тролів», і додала, що Facebook бореться з фейковими акаунтами і поширенням ненависті в соцмережі — вже видалені сотні сторінок і облікових записів. Сендберг також запевнила, що компанія і далі блокуватиме користувачів, які використовують свої сторінки в соцмережі для маніпуляцій.