Вночі: Чехія хоче перенести посольство в Ізраїлі до Єрусалима, акції Apple впали після презентації iPhone, з’явилось перше відео домагань Вайнштейна

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Після презентації iPhone акції Apple впали

apple.com

Акції компанії Apple впали після презентації нових гаджетів 12 вересня. За даними біржі Nasdaq, напередодні акції компанії виросли з 218 до 223 доларів, а безпосередньо в день презентації ціна однієї акції знизилася на 2 долари — до 221 долара. Нагадаємо, 12 вересня Apple представила три нових моделі iPhone, а також Apple Watch Series 4, які можуть знімати електрокардіограму і викликати службу порятунку.

Матіос: Екс-бійці «Торнадо» без перешкод могли виходити на вулицю з Лукʼянівського СІЗО

Екс-бійці «Торнадо», які вчинили бунт у Лукʼянівському СІЗО, могли виходити на вулицю з ізолятора. За словами головного військового прокурора Анатолія Матіоса, «торнадовці» мали не лише ключі, а й магнітні картки, які відкривали двері. Матіос зазначив, що співробітники СІЗО за 1,5 року не провели у камері «Торнадо» жодного обшуку, а мали робити це щотижня для того, щоб виявляти заборонені речі і предмети. Після затримання бійців в ізоляторі правоохоронці знайшли 142 телефони.

З’явилось перше відео домагань з боку продюсера Вайнштейна

David Shankbone / Flickr

Британський телеканал Sky News опублікував відео зустрічі Харві Вайнштейна з підприємицею Меліссою Томпсон. Запис є першим відеодоказом домагань голлівудського продюсера, про які раніше заявляли десятки жінок. Відео записано в 2011 році на вебкамеру ноутбука, на якому Томпсон показувала ділову презентацію в нью-йоркському офісі Weinstein Company.

Томпсон очікувала, що її візьмуть у відділі маркетингу, однак Вайнштейн зустрів дівчину особисто, закрив за собою двері й велів персоналу не турбувати їх. В ході зустрічі Вайнштейн неодноразово торкається її, гладить по плечу і фліртує. У той же день Вайнштейн запросив Томпсон на вечірню зустріч до ресторану, розташованого в холі готелю Tribeca Grand Hotel. У цьому готелі продюсер завів дівчину до свого номера і, як запевняє Мелісса, там її зґвалтував. Однак цей момент камера компʼютера не записала, а сам Вайнштейн цей факт заперечує.

Чехія хоче перенести посольство з Тель-Авіва до Єрусалима

Dan / Flickr

Влада Чехії планує перенести своє посольство в Ізраїлі з Тель-Авіва до Єрусалима. Зроблено це буде в три етапи, першим кроком стане відкриття у наступному місяці почесного консульства. Потім в Єрусалим перемістять представництва чеських державних установ з просування інвестицій, торгівлі та туризму.

У Китаї позашляховик вʼїхав у натовп людей: загинули девʼять осіб, 43 поранені

Chien-Chung Chen / Flickr

У китайській провінції Хунань водій позашляховик протаранив натовп людей. Щонайменше девʼять людей загинули і ще 43 постраждали. Інцидент стався ввечері 12 вересня на багатолюдній площі міста Хенʼян. Правоохоронці затримали водія. 54-річний чоловік раніше був судимий за підпал і торгівлю наркотиками. Причини ДТП встановлюються. Всіх поранених доставили до лікарні.