У Криму російські силовики знову проводять обшуки у активіста. Біля його будинку затримали двох осіб

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Криму російські силовики знову проводять обшуки у активіста. Біля його будинку затримали двох осіб

Facebook / Крымская солидарность

В місті Бахчисарай в анексованому Криму російські силовики прийшли з обшуками до будинку Османа Бєлялова, активіста правозахисної групи «Кримська солідарність». Про це повідомляється на сторінці організації в Facebook.

Зазначається, що чоловік займався соціально-побутовими проблемами сімей політвʼязнів. На момент обшуку Османа вдома не було.

«Він виїжджав у деяких справах до Сімферополя, але до місця призначення не доїхав. Звʼязку з ним на даний момент немає», — повідомляють правозахисники.

Біля будинку активіста знаходиться велика кількість людей в масках. Працюють співробітники місцевої поліції, ОМОН, Росгвардія. Силовики затримали Селіма Тейфукова і Ельдара Умерова, які фіксували на свої мобільні телефони дії правоохоронців.

За останній місяць російські спецслужби не перше обшукують будинки активістів, які мешкають в анексованому Криму. На початку вересня активістка Українського культурного центру Ольга Павленко виїхала з півострова на материкову частину України — після обшуків, які 29 серпня вчинили співробітники ФСБ в її оселі в Сімферополі. А на початку вересня російські силовики обшукували будинки активістів Марлена Мустафаєва та Герая Куламетова.