Представник України на переговорах в Мінську Ірина Геращенко: Координатору ОБСЄ показали в Луганську фейкових полонених замість справжніх заручників

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Представник України на переговорах в Мінську Ірина Геращенко: Координатору ОБСЄ показали в Луганську фейкових полонених замість справжніх заручників

УНІАН

Координатор Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ), Тоні Фріш зустрівся в Луганську з несправжніми заручниками. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, — повідомляє Інтерфакс-Україна.

Напередодні Фріш відвідав в тимчасово окупованих Донецьку і Луганську десятьох з 17 українських заручників. В мережі зʼявилися фото зустрічі. На них полонені зовсім не виглядають знесиленими, а навпаки — ситими і охайними.

«Він зустрівся з десятьма. Але серед них було кілька, яких ми не подавали. На жаль, в Луганську ситуація гірша, ніж в Донецьку. Дали зустрітися не з тими людьми, щодо яких у нас є серйозні підстави думати, що їх катують», — заявила Геращенко.

За словами Тоні Фріша, він конфіденційно поспілкувався з 10 українцями, яких утримують в ОРДЛО. Він заявив, що зустрічався і з журналістом та публіцистом Станіславом Асєєвим, якого представники «ДНР» викрали у червні 2017 року, а також із Сергієм Глондарем, Олександром Коріньковим та Богданом Пантюшенком.

Раніше у самопроголошеній «ЛНР» заявили, що готові передати Україні 44 увʼязнених з Суходольської виправної колонії. Вказані особи були засуджені до 2014 року, але захотіли відбувати решту покарання на підконтрольній Києву території.