Apple зняла з продажу флагманський iPhone X та ще два популярних смартфони

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Apple зняла з продажу флагманський iPhone X та ще два популярних смартфони

Apple

Американська компанія Apple припинила продаж популярних моделей смартфонів iPhone SE і iPhone 6s, а також минулорічного флагмана — iPhone X. The Verge пише, що це рішення було прийнято після вчорашньої презентації новинок.

Менш ніж через рік після виходу iPhone X компанія припинила його випускати. З появою нових смартфонів: iPhone XS (коштуватиме від 999 доларів), iPhone XS Max (від 1100 доларів за мінімальний обʼєм памʼяті 128 Гб), а також більш дешевого iPhone XR (749 доларів) — останній флагман iPhone X став «зайвим».

З сайту компанії також були видалені моделі iPhone SE та iPhone 6s. Таким чином, компанія перестала продавати смартфони, оснащені 3,5-міліметровим розʼємом для навушників.

Незважаючи на чутки про низькі продажі через високу ціну з моменту запуску iPhone X, прибутки Apple свідчать про про зворотне. За словами генерального директора Apple Тіма Кука, «продажі iPhone X перевершили очікування, це iPhone, який найбільше продається з моменту його старту в листопаді».

Хоча iPhone X, SE і 6s зникли з продажу у США, це не виключає появу цих пристроїв на ринках, що розвиваються, таких як в Індії.

Крім новинок iPhone XS, iPhone XS Max і iPhone XR, у продажу залишаються iPhone 7 і 8.

12 вересня компанія Apple провела презентацію нових моделей iPhone: iPhone XS і iPhone XS Max з діагоналями 5,8 та 6,5 дюйма, 512 ГБ памʼяті і підтримкою двох сім-карт, iPhone XR з LCD-дисплеєм діагоналлю 6,1 дюйма, а також Apple Watch Series 4, які можуть зробити електрокардіограму і викликати службу порятунку.