«Ми планували приїхати в Лондон і відірватися». Підозрювані в отруєнні Скрипалів дали інтервʼю російському держканалу. Британський МЗС назвав це брехнею

Автори:
Степан Смишляєв, Анастасія Котова
Дата:
«Ми планували приїхати в Лондон і відірватися». Підозрювані в отруєнні Скрипалів дали інтервʼю російському держканалу. Британський МЗС назвав це брехнею

Twitter / Daniel Sandford

Олександр Петров і Руслан Боширов, яких підозрюють в отруєнні колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, дали інтервʼю російському каналу Russia Today, який належить державному інформагентству «Россия сегодня». Ось що вони сказали.

Навіщо їздили до Великобританії

З самого початку ми планували приїхати в Лондон і відірватися, грубо кажучи. Це була не бізнес-поїздка. Ми розпланували так, що ми і в Лондоні побуваємо, і поїдемо в Солсбері.

Друзі нам давно вже радили відвідати це прекрасне місто [Солсбері].

Є знаменитий собор Солсбері, відомий не тільки в Європі, але й в усьому світі, він знаменитий своїм 123-метровим шпилем, знаменитий своїм годинником.

Ми приїхали в Солсбері третього числа [березня], намагалися погуляти містом, але оскільки все місто було засипано снігом — нас вистачило рівно на півгодини...Четвертого числа ми повернулися.

Про Скрипалів

До ось цієї ситуації, поки не почався ось цей кошмар з нами, я не чув це прізвище, я не знав нічого про них.

Може бути, ми до нього [будинку Скрипалів] і підходили. Якщо б ми знали, де він знаходиться

Про життя після звинувачень

Після того як наше життя перетворилося на кошмар, ми навіть не розуміли, що нам робити, куди нам іти. В поліцію, СК, посольство Великої Британії.

Ми на вулицю вийти не можемо, ми боїмося, ми боїмося за життя, за близьких, за тих людей, які нас знають.

Про роботу

Якщо коротко, це фітнес-індустрія, все, що стосується спортивного харчування, вітаміни, мікроелементи, протеїн і так далі.

Реакція Британії

Міністерство закордонних справ Великобританії назвало «брехливим і перекрученим» інтервʼю росіян Олександра Петрова і Руслана Бошірова, яких Лондон підозрює в причетності до отруєння в Солсбері.

«Ми багато разів просили Росію відзвітувати про те, що сталося в Солсбері в березні. Сьогодні — як ми і передбачали — вони відповіли навмисним спотворенням [інформації] і брехнею», — заявили в британському зовнішньополітичному відомстві.

Там підкреслили, що продовжують вважати двох росіян, які публічно заявили про свою невинність, головними підозрюваними в справі про отруєння Сергія і Юлії Скрипалів.

«Уряд не сумнівається в тому, що ці люди є офіцерами російської військової розвідувальної служби — ГРУ — які використовували неймовірно токсичну заборонену хімічну зброю на вулицях нашої країни», — зазначили в міністерстві.