США готують новий пакет санкцій проти Росії. Постраждають банки та оборонний сектор

Дата:
США готують новий пакет санкцій проти Росії. Постраждають банки та оборонний сектор

Daniil Silantev / Unsplash

Влада США готує другий пакет санкцій проти Росії через отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля і його дочки, — пише Bloomberg.

Помічник державного секретаря США з економічних і ділових питань Маніша Сінгх заявила, що санкції мыститимуть обмеження проти банків, заборону на постачання оборонної продукції та обмеження фінансової допомоги. Їх можуть запровадити вже в листопаді.

Погіршує становище Росії й те, що вона відмовила інспекторам Організації з заборони хімічної зброї в доступі на хімічні обʼєкти, а також не надала США «підтвердження» того, що вона не буде знову використовувати заборонену хімічну зброю.

Наприкінці серпня США ввели перший пакет санкцій проти Росії через отруєння Скрипалів. Вашингтон звинуватив Москву в порушенні американського закону про контроль над хімічною і біологічною зброєю та заборону його військового застосування.

На початку вересня Сполучені Штати Америки, Німеччина, Канада і Франція підтримали висновки Великобританії про причетність Росії до отруєння Скрипалів і заявили про готовність посилити санкції проти Москви.