У Харкові співробітники СБУ застрелили АТОшника. Він виявився здирником

Дата:
У Харкові співробітники СБУ застрелили АТОшника. Він виявився здирником

Служба безпеки України

Співробітники СБУ під час затримання в Харківській області учасників організованого угруповання застрелили одного з них. Він виявився колишнім бійцем АТО, —повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники нападали на будівельні майданчики, знищували та пошкоджували майно, блокували будівельні роботи, а за припинення цього вимагали від імені «Харківської міської асоціації ветеранів АТО» гроші на «благодійність». У одного із забудовників, за даними СБУ, зловмисники вимагали 30 тисяч доларів за відмову перешкоджати його діяльності.

Правоохоронці затримали в Харкові двох організаторів угруповання під час передачі останньої частини хабара розміром 20 тисяч доларів. Один зі злочинців намагався чинити опір, погрожуючи кинути в правоохоронців бойову гранату. Працівники СБУ відкрили в нього стрілянину. Від отриманого вогнепального поранення він помер в лікарні. Пізніше зʼясувалося, що загиблий був колишнім учасником антитерористичної операції.

За даними місцевих ЗМІ, загиблий 1995 року народження. У кінці січня він звільнився з військової частини Національної гвардії. Пізніше очолив організацію ветеранів АТО одного з районів Харкова.