Єлисейський палац відкриває інтернет-магазин. Футболка з написом «Президент» коштує майже 2000, а браслет — 8000 гривень

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Єлисейський палац відкриває інтернет-магазин. Футболка з написом «Президент» коштує майже 2000, а браслет — 8000 гривень

Elysee boutique officielle

Французький президент Еммануель Макрон започаткував традицію, яка вже давно існує у Британії та США: Єлисейський палац вперше відкрив інтернет-магазин з продажу сувенірів. Про це повідомляє Reuters.

В інтернет-магазині (boutique.elysee.fr) можна купити кухлі, брелоки, годинники, ноутбуки, сумки, ручки, футболки. Наприклад, синя футболка з написом «Президент» коштує 55 євро (1800 грн).

boutique.elysee.fr

Серед безлічі предметів, колекціонерам, прихильникам президента Франції, туристам і всім іншим пропонують також плакат із зображенням Макрона вартістю 9,90 євро (324 гривні).

Деякі із запропонованих товарів можно використовувати щодня: брелок з червоно-біло-синьою етикеткою (29 євро, або 952 гривні), кухоль з портретом Макрона (24,90 євро, або 818 гривень) і тканинна сумка для покупок з написом ELYSEE (15 євро, або 452 гривні).

boutique.elysee.fr

Найцінніші предмети — це 14-каратні золоті браслети з написом «свобода», які коштують близько 250 євро (8170 гривень).

Всі товари зроблені у Франції, а частина прибутку від продажу піде на обслуговування 300-річного Єлисейського палацу.

Рішення використовувати президентський бренд в комерційних цілях було прийнято кілька місяців тому, але фактичний запуск відбувається зараз, коли рейтинг популярності 40-річного Макрона впав до 23%.

Невідомо, чи позитивно сприйматимуть виборці портрет президента на плакатах і кухлях. Багато його критиків звинувачують Макрона у надмірній пристрасті до багатства, яка була притаманна французьким монархам минулих століть.