Поліція викрила злочинну групу голови Центру оцінювання знань. Вони за гроші завищували результати ЗНО

Дата:
Поліція викрила злочинну групу голови Центру оцінювання знань. Вони за гроші завищували результати ЗНО

Українські Новини

Національна поліція заявила, що викрила злочинну групу на чолі з керівником Українського центру оцінювання якості освіти, яка завищувала результати зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) за хабарі. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Підозрювані мали доступ до центру інформації про результати ЗНО. Завдяки цьому протягом 2008—2013 років вони завищували результати тестування за хабарі.

За даними слідства, підозрювані змінювали результати оцінювання більш 800 разів. Таким чином вони завдали збитків держбюджету на суму понад 7 мільйонів гривень, тому що на бюджет були зараховані люди не за результатами конкурсу, а в результаті злочинної діяльності. За даними фактами відкрито кримінальне провадження, у поліції не уточнили, чи повідомлено комусь про підозру у цій справі.

З 2015 року центр очолює Вадим Карандій. Він змінив на цій посаді Ігоря Лікарчука, який зі скандалом пішов з центру, пояснивши це відставкою з посади заступника голови Фіскальної служби його сина Костянтина.

Його відставка збіглася у часі з обшуками і відкриттям кримінального провадження проти співробітників Центру. В липні 2016 року Генеральна прокуратура направила до суду обвинувальний акт проти Ігоря Лікарчука, двох його заступників та ще чотирьох осіб. Їх звинуватили в незаконній зміні результатів ЗНО та привласненні державних коштів.