Вночі: у Києві побили суддю у справі розстрілів на Майдані, екс-бійця АТО заарештували за напад на елеватор, ураган «Флоренс» забрав пʼять життів

Дата:
Вночі: у Києві побили суддю у справі розстрілів на Майдані, екс-бійця АТО заарештували за напад на елеватор, ураган «Флоренс» забрав пʼять життів

Нужненко Сергій \ УНИАН

У Києві побили суддю екс-беркутівців у справі розстрілів на Майдані

Лівий берег

У пʼятницю, 14 вересня, близько 22.30, невідомі напали на суддю Святошинського райсуду Києва Сергія Дячука біля його будинку. Він веде справу про масові розстріли на Майдані — стосовно «чорної роти» «Беркута», а саме подій 20 лютого 2014 року, коли відбулося пікове протистояння силовиків та активістів і розстріли на вулиці Інститутській. На суддю напали ззаду, били палицею, вигукували погрози. Чоловіка госпіталізували, нападників затримати поки не вдалося. Поліція порушила справу за статтею ч. 4 ст. 296 (хуліганство).

Екс-бійця АТО Олега Ширяєва заарештували за організацію нападу на елеватор

Київський районний суд Харкова заарештував на два місяці без права виходу під заставу екс-командира роти Нацполіції «Східний корпус» Олега Ширяєва. Його підозрюють в організації рейдерського нападу на сільгосппідприємство в селі Занки Харківської області. Ширяєв пробуде під вартою до 10 листопада. Крім нього, суд заарештував ще 22 підозрюваних. Напад стався 11 вересня — близько 50 осіб, розпочавши стрілянину, намагалися проникнути на територію місцевого елеватора. Постраждали восьмеро людей, один із них — працівник поліції.

Ураган «Флоренс» у США забрав життя пʼятьох людей

Victor J. Blue \ The New York Times

Пʼять осіб загинули в Північній Кароліні від наслідків урагану «Флоренс». Першими жертвами стали мати й дитина — на їх будинок упало дерево; ще один чоловік загинув від удару струмом. Літня жінка померла від серцевого нападу — машина швидкої допомоги не встигла до неї доїхати, оскільки на заваді стало повалене дерево. «Флоренс» накрив США у пʼятницю, 14 вересня. У Північній і Південній Кароліні, Вірджинії та Меріленді ввели режим НС. Швидкість вітру в епіцентрі сягала 150 км/год, а висота хвиль — близько двох метрів.