Суд вимагає в засновника цирку Cirque du Soleil $20 млн податків за політ у космос

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Суд вимагає в засновника цирку Cirque du Soleil $20 млн податків за політ у космос

nos.twnsnd.co

Податковий суд Канади зобовʼязав засновника Cirque du Soleil Гі Лаліберте сплатити податок у розмірі більш ніж 20 мільйонів доларів за його політ на МКС у 2009 році.

Телеканал CTV повідомляє, що витрати на політ, що склали 41,8 мільйона доларів, засновнику знаменитого цирку відшкодували після повернення на Землю, оскільки в космосі він виконував благодійну місію.

Сам підприємець стверджує, що він претендував на податкові пільги, бо під час перебування на МКС рекламував Cirque du Soleil та його появу на російському ринку.

Суд не визнав доводи Лаліберте вагомими і назвав його політ «особистою подорожжю з елементами ділової поїздки». Податкове відомство Канади визнало, що лише 10% витрат на політ стосується рекламної кампанії цирку та благодійництва.

Засновник Cirque du Soleil став першим канадським космічним туристом, подорожуючи в 2009 році з 12-денною місією на МКС на борту російського корабля «Союз ТМА-16».

SpaceX Ілона Маска 14 вересня вибрала людину, яка вперше в історії здійснить туристичний політ навколо Місяця на ракеті BFR (Big Falcon Heavy). Компанія назвала цю подію важливим кроком на шляху до надання простим людям можливості подорожувати в космосі.