У Запорізькій області затримали одного з можливих замовників вбивства «Сармата». Четверо його виконавців вже сидять у СІЗО

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
У Запорізькій області затримали одного з можливих замовників вбивства «Сармата». Четверо його виконавців вже сидять у СІЗО

pravda.com.ua

У Запорізькій області поліція затримала одного з підозрюваних у замовленні та організації вбивства бердянського активіста і ветерана АТО Віталія «Сармата» Олешка.

Про це написав сьогодні у своєму Facebook перший заступник голови Нацполіції Вʼячеслав Аброськін.

«Вчора в Запорізькій області співробітники кримінальної поліції Україна разом зі слідством у ході проведення спеціальних заходів при підтримці прокуратури Запорізької області затримали 38-річного чоловіка. Це один з підозрюваних у замовленні та організації умисного вбивства 31 липня 2018 Віталія Олешка», — заявив Аброськін.

Ця людина практично відразу після скоєння вбивства виїхала разом зі своєю родиною до окупованого Криму, але пізніше вирішила повернутися.

Ветерана АТО Віталія Олешка застрелили вдень 31 липня у Бердянську. Убивця підійшов впритул і двічі вистрілив йому у спину, коли Олешко сидів в кафе з дружиною і знайомими. Потім вбивця скочив у машину і зник.

Поліція затримала пʼятьох підозрюваних у злочині. Правоохоронці зупинили автомобіль з чотирма підозрюваними у Василівці Запорізької області, ще одного зловмисника перехопили в Бердянську. Чотирьох підозрюваних суд заарештував на два місяці без права застави.

Правоохоронці відпрацьовують різні версії вбивства «Сармата», зокрема причетність до злочину депутата Верховної Ради Олександра Пономарьова та колишніх бійців АТО.