TripAdvisor тимчасово закрив коментарі до собору в Солсбері, який нібито відвідували отруйники Скрипалів

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
TripAdvisor тимчасово закрив коментарі до собору в Солсбері, який нібито відвідували отруйники Скрипалів

Alexander Kustov / unsplash.com

Один з найбільших сайтів про подорожі, TripAdvisor тимчасово закрив коментарі до собору в Солсбері, який нібито відвідували співробітники російських спецслужб, підозрювані у отруєнні Скрипалів.

Ресурс пояснює свій хід надмірною активністю, яка зʼявилася на сайті після оприлюднення інформації про те, що Олександр Петров і Руслан Боширов відвідували це місце.

«Повідомлення від TripAdvisor: TripAdvisor тимчасово не приймає відгуки про цей обʼєкт, оскільки він привернув до себе підвищену увагу в звʼязку з недавньою подією і отримав велику кількість відгуків, не заснованих на особистому досвіді. Якщо Ви хочете поділитися особистими враженнями про цей обʼєкт, поверніться на наш сайт через деякий час. Ми з нетерпінням чекаємо на Ваш відгук!»

tripadvisor.ru

Підозрювані в отруєнні екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в англійському місті Солсбері дали інтервʼю російському каналу Russia Today.

У розмові з головним редактором каналу Маргаритою Симоньян чоловіки зробили кілька кумедних заяв, які «підірвали» соцмережі.

По-перше, вони категорично заперечували свою причетність до російських спецслужб. Також Петров і Боширов заявили, що приїхали в Солсбері (2,5 години потягом від Лондона), щоб подивитися на 123-метровий шпиль Солсберийського собору. Це їм нібито порадили друзі. Вони додали, що при собі вони не мали духів Nina Ricci, в яких міг бути бути «Новачок».

У соцмережах висміяли їх заяву. Один з користувачів Twitter іронічно зазначив, що в Солсбері головною визначною памʼяткою є не собор, а Стоунхендж, про який співробітники російських спецслужб не сказали жодного слова.

4 березня 2018 року колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли без свідомості в британському Солсбері. Слідство прийшло до висновку, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною «Новачок».

Ситуація навколо отруєння призвела до дипломатичного скандалу між Британією і РФ. Лондон офіційно звинуватив Москву в причетності до отруєння Скрипаля, його дочки і ще кількох людей.

5 вересня британський уряд заявив, що підозрює в отруєнні громадян РФ Олександра Петрова та Руслана Боширова.