Все ще марить і галюцинує. Видавця «Медіазони» Петра Верзілова, якого могли отруїти, посилають на лікування в Берлін

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Все ще марить і галюцинує. Видавця «Медіазони» Петра Верзілова, якого могли отруїти, посилають на лікування в Берлін

Anton Novoderezhkin \ TASS via Getty Images

Учасника групи Pussy Riot і видавця опозиційного Кремлю і ФСБ ресурсу «Медиазона» Петра Верзілова 15 вересня відправляють на лікування в Берлін. Його стан покращився, але марення і галюцинації залишилися.

«Медуза» з посиланням на учасницю Pussy Riot Вероніку Никульшину пише, що відправити Верзилова до Німеччини запропонував друг його батька — лікар, який працює в одній з берлінських клінік. Мати видавця Олена Верзилова та сама Нікульшина вирушать до Берліна разом з Петром.

Петро Верзілов опинився в лікарні ввечері 11 вересня. За словами Вероніки Никульшиної, у нього став зникати зір, а потім мова і здатність пересуватися. До 14 вересня він перебував у реанімації, без свідомості.

За словами близьких Верзілова, він отруївся чи був отруєний холінолітиками — ліками, що блокують дію нейромедіатора ацетилхоліну, внаслідок чого мʼязи перестають скорочуватися. Такі препарати застосовують при хронічної обструктивної хворобі легень, хворобі Паркінсона, астмі та деяких інших захворюваннях.

Такі ліки не виявляє аналіз крові. У рідкісних випадках при отруєнні деякими з антихолінергічних препаратів симптоми зберігаються до двох тижнів. Це пояснює, чому лікарі не знайшли підозрілих речовин у крові Петра Верзілова.