Вночі: у «отруйників» Скрипалів ідентичні паспорти, урагани в США і на Філіппінах забрали життя майже 40 чоловік, Альварес вдруге переміг Головкіна

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

Кількість жертв ураганів «Флоренс» і «Мангхут» зросла до 39 осіб

Victor J. Blue \ The New York Times

Жертвами урагану «Флоренс», який напередодні обрушився на узбережжя США, стали вже 11 осіб. Влада говорить про те, що ситуація на східному узбережжі США в будь-який момент може погіршитись через рясні дощі. За даними Associated Press, в Північній Кароліні загинуло 10 осіб, а в Південній померла 62-річна жінка, коли її машина врізалася в дерево, що впало на дорогу.

На Філіппінах кількість жертв від шторму «Мангхут» зросла до 28 осіб. У Китаї очікують на ураган пізно ввечері в неділю. Майже півмільйона людей евакуювали із провінції Гуандун. Центр азартних ігор Макао вперше закрив всі свої казино. Працівники обсерваторії Гонконгу попереджають людей, що слід триматися подалі від бухти Вікторія. Вітер з боку Філіппін вже збиває мішки з піском, які поставили, щоб захиститися від урагану.

У підозрюваних в отруєнні Скрипалів однакові позначки в паспортах

sputnik.az

За даними видання «Проект», в документах, отриманих з інформаційної системи «Російський паспорт», у Руслана Боширова стоять ті ж самі мітки, що і в його «колеги» Олександра Петрова. На опублікованих в інтернеті фото документів є позначка «дані не давати», а номери телефонів в досьє обох підозрюваних в отруєнні Скрипаля і його дочки збігаються. У файлі Боширова зазначено, що він отримав паспорт через «непридатність» старого в жовтні 2010 року, у Петрова — «замість зіпсованого» у 2009 році.

У Єгипті заарештували синів Хосні Мубарака за розтрату

Pixabay

Двох синів колишнього президента Єгипту Хосні Мубарака заарештували за підозрою у фінансових махінаціях на фондовому ринку. Як повідомляє державне інформаційне агентство Mena, Алаа і Гамаля Мубараків звинувачують у порушенні правил фондового ринку та центрального банку. За даними каїрського суду, загальна сума розтрати братів становить 2 мільярди єгипетських фунтів (близько 115 мільйонів доларів). Влада Єгипту планує притягти до відповідальності ще трьох підозрюваних. Братів звинувачують у привласненні 494 мільйонів єгипетських фунтів (близько 2,76 мільйона доларів), які вони планували отримати від продажу Національного банку країни.

Лондон поки не може ввести санкції проти Росії через Brexit

radiosvoboda.org

Великобританія до Brexit не зможе ввести санкції проти Росії, заплановані у звʼязку з отруєнням у Солсбері колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Про це пише The Daily Telegraph, посилаючись на заяву заступника голови британського МВС з питань безпеки Бена Уоллеса. Справа в тому, що норми, які стосуються санкцій, є частиною закону про «поправку Магнітського», прийнятого парламентом в травні цього року. За словами Уоллеса, поправка не буде діяти до 29 березня 2019 року, «доки Великобританія не вийде з ЄС».

Мексиканець Альварес переміг казахстанського боксера Головкіна

fromua.news

Мексиканський боксер, чемпіон у середній вазі Сауль Альварес переміг Геннадія Головкіна з Кахастану в поєдинку-реванші. Це перша поразка в карʼєрі Головкіна. Мексиканець вже у початкових раундах продемонстрував, що підготувався краще, ніж до попереднього бою. Видання X-Sport повідомляє, що один з суддів оголосил нічию, а двоє інших віддали перемогу Альваресу з дуже невеликою перевагою — 115:113. Таким чином, Альварес відібрав у Головкіна всі чемпіонські пояси: WBC, WBA і IBO.