НАБУ відпустило Омеляна в закордонне відрядження. Він поїхав до Мюнхена і зустрів старих друзів

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
НАБУ відпустило Омеляна в закордонне відрядження. Він поїхав до Мюнхена і зустрів старих друзів

mtu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро видало дозвіл на виїзд у закордонне відрядження підозрюваному в незаконному збагаченні міністру інфраструктури Володимиру Омеляну.

Про це повідомляє УНН, посилаючись на заяву адвоката Олександра Лисака.

За словами захистника, детектив НАБУ дав Омеляну дозвіл на виїзд, але по закінченні відрядження міністр інфраструктури має повернути закордонні паспорти до антикорупційного бюро.

«Виконуючи рішення суду, ми здали паспорти. І подали заяву в НАБУ, щоб детектив дав дозвіл на виїзд у відрядження. Детектив НАБУ дав дозвіл. Паспорти видали, і потім, після повернення, він повинен здати їх», — розповів Лисак.

Згодом сам міністр повідомив у Facebook, що поїхав до Мюнхена. «Почалося відрядження до Німеччини зустріччю з українською громадою в Мюнхені. Згадав студентські часи в Українському вільному університеті, поспілкувалися з українцями, які, хоч і давно мешкають в Баварії, але переймаються і відслідковують новини з України. Був радий зустріти старих друзів», — написав Омелян.

Він також додав, що потім планує відвідати Берлін, де проведе низку двосторонніх переговорів з німецькими міністрами та керівниками компаній.

Наступний допит Володимира Омеляна в НАБУ призначено на середу, 19 вересня, орієнтовно о 17:00.

14 вересня Соломʼянський суд відпустив міністра інфраструктури Володимира Омеляна на поруки міністру спорту Ігорю Жданову і депутату від «Народного фронту» Федору Бондюженку.

Крім того, Володимир Омелян має намір подати в суд на слідчих Національного антикорупційного бюро, які здійснюють кримінальне провадження проти нього. Він категорично спростовує усі висунуті йому зауваження і звинувачення і вважає, що НАБУ працює на політиків.