«Годі думати про себе і свої гроші!» Папа Римський відвідав Сицилію і закликав мафію прийняти любов і служіння

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
«Годі думати про себе і свої гроші!» Папа Римський відвідав Сицилію і закликав мафію прийняти любов і служіння

flickr.com

Папа Римський Франциск під час візиту на Сицилію звернувся до членів мафії і закликав їх відмовитися від злочинів і насильства. Про це повідомляє BBC.

Папа звернувся з проповіддю до вірян на площі Європи в Палермо. Він закликав членів мафії припинити богохульство і прийняти любов і служіння.

Крім того, Папа вшанував святого отця Джузеппе Пульїзі, застреленого мафією на Сицилії 25 років тому. Пульїзі викривав її у своїх проповідях. Він служив у бідному районі Бранкаччі, який тоді контролювала сімʼя Гравіано, та допомагав місцевій молоді влаштувати своє життя без участі в злочинних угрупованнях. Пульїзі закликав прихожан допомагати поліції, не брав пожертви в бандитів і забороняв їм брати участь у традиційних релігійних вуличних процесіях.

Його вбила мафія в 1993 році — після того, як він відкрито почав протистояти організованій злочинності, що контролювала місто. У 2013 році його беатифікували — зарахували до блаженних мучеників. Це передостанній крок до святості в Католицькій церкві.

Папа Римський попередив братів і сестер, що вони не можуть «вірити в Бога й водночас бути мафіозі». Це було прямим посиланням на те, що багато членів мафії є постійними прихильниками церкви і вважають себе дуже набожними людьми. «Я кажу членам мафії: міняйтеся, брати і сестри! Годі думати про себе і про свої гроші. Зверніться до істинного Бога, Ісуса Христу, дорогі браття і сестри», — продовжив Папа.

На проповідь Папи зібралося близько 80 тисяч чоловік.