Тайфун «Мангхут» руйнує Гонконг і Китай. На Філіппінах вдвічі зросла кількість жертв, загинули шахтарі. Фотографія і відео

Дата:
Тайфун «Мангхут» руйнує Гонконг і Китай. На Філіппінах вдвічі зросла кількість жертв, загинули шахтарі. Фотографія і відео

Anthony Kwan / Bloomberg via Getty Images

У неділю, 16 вересня, на Гонконг обрушився тайфун «Мангхут», що вже забрав життя, щонайменше, 28 людей на Філіппінах. Шторм супроводжується зливами і сильним вітром, пориви якого досягають 162 км/ч. В Гонконзі закриті школи, магазини та установи, повністю скасовані всі рейси в міжнародному аеропорту. Район Тай Кок Цуй на заході Гонконгу одним з перших зазнав удару стихії.

Очевидці знімають і публікують у соціальних мережах відео шторму. На кадрах видно, як вітер згинає і ламає 50-тонний баштовий кран, немов сірник.

За повідомленнями ресурсу Xinhua на півночі Філіппін, в провінції Бенгет, з-за викликаного тайфуном зсуву загинуло як мінімум 30 шахтарів. В даний момент вже 13 осіб пропали без вісті. Відомо, що в шахті під час обвалу було 43 шахтаря. Операції по їх пошуку ведуться досі.

Associated Press повідомляє, що на Філіппінах кількість жертв зросла практично вдвічі і зараз офіційно загиблими від «Мангхута» вважаються 64 людини. Десятки людей постраждали.

Ураган вже добрався до південно-східного узбережжя Китаю. Звідти, з провінції Гуандун евакуювали більш 2.4 мільйона людей. Близько 50 риболовецьких суден повернулися назад у порт із-за погодних умов. Кліматологи кажуть, що цей ураган став одним з найсильніших в Китаї за останні кілька десятиліть.

В цей же час у США вирує ураган «Флоренс». З-за нього в Північній Кароліні загинуло 10 осіб, а в Південній померла 62-річна жінка, врізався на машині в впало на дорогу дерево.