Британія оголосила у розшук ще двох підозрюваних в отруєнні Скрипалів: лікаря і куратора з посольства Росії

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Британія оголосила у розшук ще двох підозрюваних в отруєнні Скрипалів: лікаря і куратора з посольства Росії

Jack Taylor/Getty Images

У справі замаху на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля зʼявилися нові підозрювані. Британські спецслужби і поліція оголосила в розшук ще двох осіб — лікаря і куратора операції з посольства РФ.

The Daily Mirror повідомляє, що ці люди зустрічалися з підозрюваними в отруєнні Олександром Петровим і Русланом Бошировым перед поїздкою в Солсбері. Джерело видання повідомляє, що лікар повинен був стежити за здоровʼям кілерів під час і після розпилювання отрути, а куратор — контролювати хід операції.

«Передбачається, що вони могли зустрічатися з куратором, який працював у посольстві, а четвертий, медик, можливо, контролював все це, щоб переконатися, що вони не ризикують зруйнувати операцію, заразившись», — розповів співрозмовник.

13 вересня Боширов і Петров розповіли в інтервʼю російському госканалу RT, що прибули в Лондон, щоб «відірватися» і відвідати собор у Солсбері. Вони заявили, що не знають Скрипалів, а самі працюють у фітнес-індустрії.

Награність їх заяв викликала шквал обурення у соцмережах.

А журналісти Bellingcat і The Insider в ході спільного розслідування підтвердили причетність Олександра Петрова та Руслана Боширова, підозрюваних в отруєнні екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, до спецслужб.

Це також підтвердили журналісти видання «Проект»: в документах, отриманих з інформаційної системи «Російський паспорт», у Руслана Боширова містяться ті ж дані, що і в його «колеги» Олександра Петрова.