Вночі: у Солсбері — нове отруєння в ресторані, церква Білорусі також хоче отримати автокефалію, а в США «Флоренс» може прорвати греблю в Північній Кароліні

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Нове отруєння в ресторані Солсбері

Facebook / Amanda Newton

У британському місті Солсбері стало погано двом відвідувачам місцевого італійського ресторану Prezzo. Заклад «Prezzo» знаходиться поблизу ресторану Zizzi, де на початку березня обідали отруєні «Новачком» Сергій та Юлія Скрипаль. За даними місцевих правоохоронців, постраждали 40-річний чоловік і 30-річна жінка. Їх госпіталізували з підозрою на отруєння та оглянули. Згодом поліція графства Вілтшир заявила, що інцидент не пов’язаний із застосуванням нервово-паралітичної речовини «Новачок».

Deutsche Bank виводить активи з Лондона через Brexit

Wikimedia Commons

Найбільший банк Німеччини Deutsche Bank виведе багатомільярдні активи з Лондона до Франкфурта через Brexit. Як пише газета Financial Times, йдеться про € 450 млрд. Таке рішення пов’язане з посиленням тиску з боку Європейського центрального банку (ЄЦБ), який вимагає від Deutsche Bank зменшити свій капітал в Великобританії на 75%, щоб відповідати критеріям європейських банків.

Батько затриманої в США російської шпигунки Бутиної організував краудфандінг, щоб сплатити за адвокатів

Wikipedia

Батько підозрюваної американськими спецслужбами в шпигунстві росіянки Марії Бутіної організував фонд підтримки дочки і збирає гроші, щоб сплатити за послуги адвокатів. Фонд почав працювати в Росії з 14 вересня і вже отримав близько 20 тис. рублів. Однак для оплати послуг юристів, за мінімальними оцінками, потрібно в сотні разів більше. Зазначено, що сімʼя Марії Бутіної поки не може приїхати в США, щоб підтримати її.

Метеорологи: Ураган «Флоренс» може прорвати греблю в Північній Кароліні

Chip Somodevilla / Getty Images

Через зливи, принесені в США ураганом «Флоренс», може прорвати греблю «Хедуотерс» в американському штаті Північна Кароліна. Національна метеорологічна служба країни закликала жителів населених пунктів, розташованих униз за течією, покинути свої будинки. Попередження діє до середини понеділка. У зоні евакуації, за даними метеорологів, мешкають 172 особи, шкіл і лікарень немає. Відомо, що «Флоренс» ослаб до категорії тропічного циклону. Швидкість вітру в епіцентрі атмосферного явища становить 15,7 м / с. Циклон знаходиться біля американського міста Грінвілл (штат Південна Кароліна) і рухається в північному напрямку зі швидкістю 6,3 м / с.

Білоруська церква також хоче отримати автокефалію і підтримує Україну

Білоруська православна церква

Білоруська автокефальна православна церква підтримує надання томосу УПЦ і також хоче офіційно отримати статус автокефалії.

«Ми, звичайно, підтримуємо це рішення. Наша мета — також легалізуватися в Білорусі й офіційно отримати статус автокефалії», — заявив предстоятель церкви Білорусі архієпископ Святослав Логін. Він наголосив, що українська і білоруська церкви в минулому мали єдину митрополію — Київську, яку згодом знищила Московська церква.