DW: Нардепу Онищенку відмовили у візі, і він не може працювати в Німеччині. Онищенко каже, що це неправда, і показав документ

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
DW: Нардепу Онищенку відмовили у візі, і він не може працювати в Німеччині. Онищенко каже, що це неправда, і показав документ

Скакодуб Андрій / УНІАН

Видання Deutche Welle повідомило у власному розслідуванні, що депутату Верховної ради Олександру Онищенку, який зараз проживає в Іспанії, відмовили у німецькій візі, і не може працювати в Німеччині.

З травня 2017 року Онищенко, відповідно до реєстру, є директором компанії Gut Einhaus Liegenschafts GmbH, що володіє відомим кінним центром Gut Einhaus в німецькому Герцлаке.

Видання стверджує, що бургомістр Герцлаке написав листа в органи влади, в якому заступився за Онищенка в обмін на обіцянку нардепа організовувати в селі міжнародні турніри з кінного спорту.

«Однак через кілька тижнів стало відомо, що заява на отримання Онищенком німецької візи, подана ним до німецького посольства у Мадриді, була відхилена», — пише Deutche Welle.

В коментарі «Бабелю» нардеп-втікач заперечив інформацію видання Deutche Welle.

«Я звертався до німецького посльства в Мадриді. Але в Європі може бути одна резиденція. В мене є дозвіл на проживання в Іспанії і на роботу там. Я отримав його в 2017 році. Через це в німецькому не було необхідності. Якщо такий дозвіл є в одній країні, то в іншій його отримувати не потрібно», — розповів Оніщенко.

Він також надав фото дозволу, в якому зазначено, що він дає право на роботу.

«Бабель»

«Тепер я заповнюю декларацію в Іспанії», — додав він.

Декларація, яку заповнює Онищенко в Іспанії.

«Бабель»

Онищенко також зазначив, що має німецьку візу. Щоправда, її термін спливає 13 лютого 2019 року, але він каже, що вона йому більше не потрібна.

«Бабель»

При цьому Онищенко заявив, що не обіцяв проводити кінні змагання. «Мені зараз не до змагань. Поки потрібно жити спокійно. А всі ці змагання — зайвий галас. Зараз там тренується німецька збірна», — каже він і додає, що поки не планує їздити до Німеччини.

Автори стверждують, що Онищенко зареєстрував своє місце проживання у німецькому селищі Герцлаке і оформився там на роботу виконавчим директором у власній фірмі Gut Einhaus Liegenschafts GmbH. Про це свідчать документи з реєстру компаній.

З 2016 року Олександр Онищенко переховується від правоохоронних органів України, його звинувачують у корупції та незаконному збагаченні. Відтоді він переважно перебуває в Іспанії.

У липні НАБУ закінчило розслідування так званої «газової справи» Онищенка. За версією слідства, він керував злочинною організацією, яка заволоділа понад 1,6 мільярда гривень від реалізації природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з «Укргазвидобуванням».