WSJ: співробітники Amazon торгували внутрішньою інформацією та відновлювали неактивні акаунти за гроші

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
WSJ: співробітники Amazon торгували внутрішньою інформацією та відновлювали неактивні акаунти за гроші

Warren Wong / Unsplash

Найбільший у світі онлайн-рітейлер Amazon розслідує витік даних з сайту і підозрює своїх працівників у тому, що вони брали хабарі за передачу інформації та інші послуги, — пише The Wall Street Journal.

Співробітники Amazon через посередників торгували конфіденційною інформацією: внутрішніми даними про продажі, електронними адресами рецензентів. Також вони пропонували за гроші видаляти негативні коментарі до товарів і відновлювати неактивні акаунти. За різні послуги вони брали від 80 доларів до 2 тисяч.

Найбільше таких випадків виявили серед працівників компанії в Китаї — там дуже швидко зростає кількість продавців, і вони всіляко намагаються вивести свої товари в «топ», до того ж їх зарплата не така велика, як в інших країнах. Хоча в США виявили такі ж випадки.

Представники компанії підтвердили, що проводять розслідування. «Ми абсолютно нетерпимі до порушень нашої системи і, коли виявляємо співробітників, які це роблять, швидко вживаємо заходів», — заявила прес-секретар компанії. За її словами, тих, кого звинувачують у порушеннях, можуть притягнути як до дисциплінарної, так і до кримінальної відповідальності.

На початку вересня ринкова вартість Amazon сягнула одного трильйона доларів. Акції Amazon зросли на 109% за останні 12 місяців. 30 серпня вартість однієї акції вперше в історії перевищила 2 тисячі доларів.