Українського журналіста Гороховського в Казахстані оштрафували за незаконну працю. Але платитиме не він

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Українського журналіста Гороховського в Казахстані оштрафували за незаконну працю. Але платитиме не він

Facebook / Александр Гороховский

Суд у Казахстані визнав українського журналіста Олександра Гороховського винним у незаконній трудовій діяльності і присудив штраф у розмірі 42 087 тенге (близько 3200 гривень). Про це повідомляє видання «informБюро».

Українського журналіста визнали винним у порушенні частини 5 статті 517 (порушення іноземцем або особою без громадянства законодавства Казахстану в області міграції) Кодексу про адміністративні правопорушення Республіки Казахстан.

При цьому, як повідомляє видання, штраф за Гороховського заплатять самі казахи. Українець зазначив, що він не відмовиться від поїздок у Казахстан, незважаючи на історію з затриманням.

Суд у справі Гороховського почався в понеділок. Примітно, що інформатор поліції, який заявив про проведення журналістом «семінару по Україні», під час суду заявив, що не знає, хто такий Гороховський.

Про затримання Олександра Гороховського, головного редактора проекту «Без брехні. Фактчек політичної риторики», стало відомо 16 вересня. Журналіст повинен був провести тренінг з фактчекінгу в Уральську разом із головним редактором незалежного тижневика Казахстану «Уральская неделя» Лукпаном Ахмедьяровим.