«Ізраїль підставив його під ППО Сирії». Росія заявила, що Іл-20 збили з вини Ізраїлю

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
«Ізраїль підставив його під ППО Сирії». Росія заявила, що Іл-20 збили з вини Ізраїлю

Alex Beltyukov / Wikipedia

Міноборони РФ заявило, що російський Іл-20 збили сирійськими ракетами, ала через провокацію Ізраїлю. Про це заявив офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, передає «РИА Новости».

За його словами, інцидент стався 17 вересня близько 22:00. Чотири винищувачі F-16 ВПС Ізраїлю спрямували керовані авіабомби на Сирію в районі міста Латакія на малій висоті з боку Середземного моря.

За версією Москви, в момент залпу ППО літака Іл-20 заходив на посадку. «Прикриваючись російським літаком, ізраїльські пілоти підставили його під вогонь засобів ППО Сирії», — сказав Конашенков.

Він додав, що повідомлення про операцію «надійшло менш ніж за одну хвилину до удару, що не дозволило вивести російський літак в безпечну зону».

Зазначимо, що Ізраїль поки не коментує звинувачення з боку Росії щодо катастрофи Іл-20.

Сьогодні вночі російський літак-розвідник Іл-20 з 14 членами екіпажу на борту зник над східною частиною Середземного моря, за 35 кілометрів від сирійського узбережжя. Телеканал CNN повідомляв, що його могли збити сирійські протиповітряні сили.

Після інциденту Міністерство оборони Росії спочатку заявило, що Іл-20 зник під час атаки сирійської провінції Латакія ізраїльською авіацією.