Проект NASA TESS відправився в космос на пошуки нової Землі. Супутник почав надсилати вченим перші дані

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Проект NASA TESS відправився в космос на пошуки нової Землі. Супутник почав надсилати вченим перші дані

NASA

Новий «мисливець» за планетами за межами нашої Сонячної системи [екзопланетами] TESS від NASA показав перші знімки південного неба. Про це повідомляє Національне управління з аеронавтики та досліджень космічного простору у себе на сайті.

Директор відділу астрофізики в штабі НАСА у Вашингтоні, Пол Герц розповів, що місія TESS полягає у пошуку іншої Землі — планети, придатної для життя людей. Дослідницький корабель відправляє вченим знімки, зроблені з чотирьох потужних камер, що дозволяє виявляти екзопланети поза Сонячної системи. Раніше це було неможливим черезим яскраве світіння зірок.

TESS проведе два роки, вивчаючи 26 секторів, на які умовно розділено 85% неба. На дослыдження кожного сектора выдводиться 27 днів. Протягом першого року роботи «мисливець» вивчатиме 13 секторів південного неба. Потім TESS відправиться до 13 секторів північного неба, щоб провести друге річне дослідження.

Нагадаємо, в серпні цього року NASA запустило важку ракету ULA Delta IV з сонячним зондом Parker Solar Probe, яка доставила його на сонячну орбіту. NASA намагається зʼясувати, чому корона Сонця гарячіша за його поверхню, а також чому атмосфера зірки постійно розширюється і прискорюється.