Проти Facebook подали позов через гендерну дискримінацію. Соцмережа по-різному показувала рекламу вакансій для чоловіків і жінок

Дата:
Проти Facebook подали позов через гендерну дискримінацію. Соцмережа по-різному показувала рекламу вакансій для чоловіків і жінок

Tom Williams / CQ Roll Call

Компанія Facebook і ще 10 роботодавців опинилися фігурантами судового позову, їх звинувачують у тому, що вони в рекламі вакансій віддавали перевагу чоловічій аудиторії. Про це повідомляє The Guardian.

Позов подали три жінки і Профспілка працівників звʼязку Америки, яка представляє сотні тисяч жінок. Вони стверджують, що більшість рекламних оголошень спрямовані на чоловіків і стосуються областей, де переважають чоловіки, наприклад, поліція.

Рекламну платформу Facebook звинуватили в тому, що вона дозволяє створювати оголошення про роботу, в яких роботодавці можуть обирати кандидата, виходячи з його віку та статі. Таким чином соцмережа заробляє гроші від розміщення оголошень про роботу, які не дають жінкам і літнім працівникам отримувати її.

У компанії повідомили, що у Facebook немає місця для дискримінації. «Це суворо заборонено нашою політикою, і за останній рік ми зміцнили наші системи для подальшого захисту від зловживань. Ми розглядаємо скаргу і сподіваємося захистити нашу практику», — повідомили в компанії.

Між тим, Facebook розробила систему штучного інтелекту Rosetta, яка буде шукати меми, в тому числі образливі.