У Німеччині звільнено главу спецслужби з охорони Конституції. Він засумнівався у правдивості інформації про напади на мігрантів в Хемніці

Дата:
У Німеччині звільнено главу спецслужби з охорони Конституції. Він засумнівався у правдивості інформації про напади на мігрантів в Хемніці

Wikipedia

Глава Федеральної служби захисту конституції Німеччини Ханс-Георг Маасен, який раніше публічно засумнівався в достовірності інформації про напади на мігрантів в Хемніці, залишає свій пост. Про це пише The Guardian з посиланням на заяву німецького уряду.

Про що мова?

У ніч на 26 серпня у місті Хемніц, на сході Німеччини, в результаті бійки, у якій брали участь до 10 осіб різних національностей, загинув 35-річний німець Даніель Хілліг. За підозрою у вбивстві поліція затримала 22-річного громадянина Іраку і 23-річного сирійця.

Це спровокувало заворушення, після яких постраждали щонайменше 11 осіб. В акціях протесту брали участь як ультраправі, так і прості мешканці Хемніца, які вважають, що поліція замовчує злочини мігрантів.

До чого тут Маасен?

Маасен публічно заявив про «недоведену автентичність» відеозаписів з Хемніца, де під час заворушень кілька німців женуться за темношкірими іноземцями. Крім того, Маасена звинувачували в передачі правопопулистам з «Альтернативи для Німеччини» секретної інформації з неопублікованого звіту очолюваної ним спецслужби.

Що далі?

Згідно із заявою уряду Німеччини, Маасен займе пост статс-секретаря в Міністерстві внутрішніх справ. «Міністр внутрішніх справ Хорст Зеехофер цінує його компетентність у питаннях громадської безпеки, однак Маасен в міністерстві не буде займатися наглядом за Федеральною службою захисту конституції», — йдеться в повідомленні.