Вночі: Сенат США виділив Україні $250 мільйонів на оборону, в Солсбері отруїлись британець з російською моделлю, а Папа Римський назвав секс «даром Божим»

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Сенат США схвалив виділення Україні 250 мільйонів доларів на оборону

Сенат США схвалив проект бюджету Пентагону на 2019 рік, у якому передбачено виділення Україні 250 мільйонів доларів на потреби української армії. Цей кошторис на 50 мільйонів доларів перевищує бюджет 2018 року для відповідних програм підтримки України. Кошти виділять на проведення військових навчань, надання військового оснащення, летальних видів озброєння і логістичної підтримки, заміни раніше наданих озброєнь або військових товарів. Щоб проект вступив в силу, його має затвердити Конгрес та підписати президент США.

The Sun назвала імена постраждалих в Солсбері

Facebook / Amanda Newton

Постраждалими в італійському ресторані Prezzo в Солсбері виявилися 30-річна уродженка Нижнього Новгорода (Росія) Ганна Шапіро та її 42-річний чоловік, британець Алекс Кінг.

Жінка, яка, за даними газети The Sun, працює моделлю, розповіла, що вона і її чоловік відчули себе погано під кінець вечері. При цьому у Кінга, за словами Шапіро, «пішла піна з рота». Сімейну пару доставили до лікарні в Солсбері. Чоловік був введений у штучну кому, і, як зізналася Шапіро, вона після цього його не бачила. Посилаючись на джерела в правоохоронних органах, газета повідомляє, що пару могли отруїти стрихніном. Однак раніше у поліції графства Вілтшир заявили, що інцидент не розглядається як «підозрілий», а постраждалі при отруєнні не зазнавали впливу нервово-паралітичної речовини.

Папа Римський назвав секс «даром Божим»

Wikimedia Commons

Папа Римський Франциск обговорив з християнами з Франції секс і сексуальність. За його словами, це дар божий, який даний людині для двох речей: любові і створення нового життя. Він зазначив, що «сексуальність — це не табу», адже любов між чоловіком і жінкою веде до вічного життя. Понтифік закликав молодих людей оберігати свою сексуальність і «готуватися до цієї любові», яка буде частиною їхнього життя. Франциск засудив порнографію, як частину «індустрії брехні», і назвав її «сексом, відокремленим від любові». Папа погодився з тим, що людина через свої слабкості і духовні недоліки не завжди йде «дуже красивим шляхом», під яким мається на увазі звʼязок між чоловіком і жінкою.

Південна Корея і КНДР домовилися подати заявку, щоб разом провести Олімпійські ігри

Pexels / Pixabay

Республіка Корея і КНДР подадуть заявку на спільне проведення літніх Олімпійських ігор в 2032 році, а також планують направити єдині команди на Ігри 2020 року в Токіо. Раніше про подібні можливості заявляв південнокорейський міністр культури, спорту і туризму Те Чон Хван. За його словами, мова йде про проведення змагань в Сеулі і Пхеньяні.

Екіпаж МКС вийде в космос і розкриє обшивку «Союзу» через дірку

Wikimedia Commons

В середині листопада російські космонавти вийдуть у відкритий космос, щоб якомога ближче підібратися до отвору ззовні. Для цього доведеться розкрити екранно-вакуумну теплоізоляцію і мікрометеоритний захист корабля. Операцію виконуватимуть російські космонавти Олексій Овчінін і Сергій Прокопʼєв, які зараз на Землі проходять відповідну підготовку. Відзначається, що побутовий відсік корабля, в якому виявлено отвір, не призначений для роботи ззовні.