Facebook запускає нову програму для політичних кампаній у США. Новий додаток посилить кібербезпеку держструктур

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Facebook запускає нову програму для політичних кампаній у США. Новий додаток посилить кібербезпеку держструктур

Randall Bruder / Unsplash

Менш ніж за 50 днів Facebook запустить нову програму, яка надасть політичним кампаніям США додатковий рівень захисту від потенційних кібер-загроз. Про це повідомляє агенство Euronews.

Найбільша соціальна мережа світу оголосила про початок роботи поки ще експериментального варіанту програми. Facebook відкриє її для будь-яких державних інституцій, яким вдасться запропонувати власні способи убезпечення їх сторінок та акаунтів у соцмережі.

Також вони самі зможуть призначати адміністраторів сторінок, які зможуть моментально повідомити Facebook про щось підозріле й незвичне з їх обліковими записами. Це дозволить соцмережі швидше виявити шкідливу поведінку.

Надалі компанії, які вже зареєструвалися в цій програмі, зможуть використовувати всі її інструменти з власною метою та зробити їх доступними для всіх членів штату.

Facebook уже анонсував заборону сотень фейкових акаунтів і сторінок, частина яких поводилися аналогічно до так званого російського інтернет-дослідного агентства, заснованого в 2016 році під вибори президента США.

Восени минулого року в Конгресі пройшли слухання, присвячені «поширенню в інтернеті екстремістських матеріалів і російської дезінформації», метою яких було розслідувати втручання Росії у президентські вибори в США і визначення методів боротьби з російською пропагандою.