В САП заявили, що невідомі намагалися встановити прослушку в САП. Їх затримала поліція, але «відбив» спецназ НАБУ. В Бюро кажуть: це фейк

Дата:

Поліція в Києві затримала людей, які намагалися прокласти кабель для прослуховування в будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а звільняти їх приїхав спецназ НАБУ. Про це «Бабелю» повідомило джерело в САП.

За його словами, після того, як детективів затримали, на місце прибув спецназ Національного антикорупційного бюро, який побив водія Холодницького [Назар Холодницький, керівник САП], влаштував ДТП і відбив затриманих. Зараз на місці працює слідчо-оперативна група. В мережі зʼявилося відео затримання.

Як повідомляє «Українська правда», співробітники Управління державної охорони виявили прокладку кабелю від приміщення дитячої лікарні «Охматдит» в напрямку до будівлі САП. На іншому кінці кабелю виявили кабінет, який поліція відкрила. Всередині знаходився сейф, з якого виходили кабелі.

Крім того, директор НАБУ Артем Ситник не зʼявився на засідання комітету Верховної Ради, оскільки дізнався про затримання детективів Бюро за установку прослуховування.

У НАБУ назвали інформацію про затримання детективів фейком.

«Поширена у ЗМІ інформація про нібито затримання детектива НАБУ не відповідає дійсності: жодного детективу #НАБУ сьогодні не затримували. Це не перша фейкова новина тільки за сьогодні про #НАБУ, в тому числі поширена з посиланням на джерела в правоохоронних органах. Будьте уважні», — йдеться в заяві Бюро в Twitter.

«Спроб встановити обладнання для прослуховування кабінету керівника САП не було», — додали в прес-службі НАБУ.