Суд арештував квартиру Омеляна та авто його брата. Про це міністр дізнався з преси

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Суд арештував квартиру Омеляна та авто його брата. Про це міністр дізнався з преси

Facebook / Volodymyr Omelyan

Соломʼянський райсуд Києва наклав арешт на майно глави Міністерства інфраструктури Володимира Омеляна. Про це «Бабелю» повідомила прес-секретар суду Яна Квітченко.

До суду надійшли два клопотання, одне з яких задовольнили повністю, а друге — частково. Обидва клопотання стосувалися арешту майна.

Квітченко додала, що не може розголошувати деталі судового засідання, оскільки воно було закритим.

Прес-секретар Міністервства інфраструктури Марина Томко у своєму Facebook описала подробиці арешту, проте зазначила, що це непідтверджена інформація.

«Згідно з непідтвердженою інформацією, закритим рішенням суду арештовано майно Омеляна: квартиру (60 квадратних метрів) і машину брата міністра. У власності Омеляна залишилися не заарештованими краватки, шкарпетки й кілька сотень книг», — повідомила вона.

«Бабелю» прес-секретар Омеляна сказала, що про арешт майна він дізнався з преси.

Нагадаємо, НАБУ запідозрило Омеляна в незаконному збагаченні, бо чиновник не вказав у декларації майно вартістю 11 мільйонів гривень . Співробітники НАБУ 13 вересня вручили Омеляну підозру про незаконне збагачення та декларування недостовірної інформації (ч. 3 ст. 368-2 і ст. 366-1 Кримінального кодексу).

Сам міністр переконаний, що звинувачення проти нього мають політичний характер, і погрожує судитися з НАБУ.

Соломʼянський суд відпустив міністра інфраструктури Володимира Омеляна на поруки міністра спорту Ігоря Жданова та депутата від «Народного фронту» Федора Бондюженка. А НАБУ видало Омеляну дозвіл на виїзд у відрядження за кордон, проте по його закінченні міністр інфраструктури повинен здати закордонний паспорт в антикорупційне бюро.