Угорщина оскаржить санкції проти неї. Премʼєр Віктор Орбан обіцяє довести «абсурдність» усіх звинувачень

Дата:
Угорщина оскаржить санкції проти неї. Премʼєр Віктор Орбан обіцяє довести «абсурдність» усіх звинувачень

European People's Party / Flickr

Премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що оскаржить рішення Європейського парламенту і доведе «абсурдність» звинувачень на адресу політики його уряду, — пише Euronews.

За словами Орбана, Угорщину критикують, «тому що угорський народ вирішив, що наша країна не буде країною мігрантів». Він назвав абсурдними звинувачення, які проти його уряду висунуті в звіті депутата Європарламенту Джудіт Саргентіні, і додав, що вже доручив міністру Гергеру Гуляшу готувати апеляцію. Також Орбан пообіцяв боротися за те, щоб Угорщина могла зберегти контроль над своєю прикордонною політикою.

12 вересня Європейський парламент підтримав запровадження санкцій проти Угорщини. Уряд Орбана звинувачують у порушенні демократичних прав і свобод, а також принципів верховенства права.

Основні претензії до Угорщини в тому, що влада країни заважає працювати незалежним медіа, усуває від посад незалежних суддів, не дає працювати неурядовим організаціям, відмовляється допомагати мігрантам і біженцям, а члени уряду та їх сімʼї збагачуються за рахунок європейських фондів.