САП звернулася до СБУ після спроби поставити її будівлю на «прослушку». У Холодницького звинувачують в інциденті директора НАБУ Ситника

Дата:
САП звернулася до СБУ після спроби поставити її будівлю на «прослушку». У Холодницького звинувачують в інциденті директора НАБУ Ситника

Facebook / Спеціалізована антикорупційна прокуратура

Керівництво Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомило Службі безпеки України про те, що виявило апаратуру для прослуховування. Про це «Бабелю» розповіла прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

«До нас офіційно звернулося керівництво САП про виявлення ними апаратури, яка, на їх думку, може використовуватись для прослуховування. На місце приїхала слідчо-оперативна група СБУ, яка зараз співпрацює з іншими правоохоронцями на місці подій», — повідомила Гітлянська.

На своїй сторінці у Facebook САП розкрила деякі деталі події. У внутрішньому дворі будівлі САП зафіксували, як співробітники Національного антикорупційного бюро встановлювали апаратуру, за допомогою якої можна проводити прослуховування. Поруч був автомобіль Ford, в якому, за словами САП, знаходилися співробітники НАБУ.

Автомобіль заблокували співробітники Національної поліції та Управління державної охорони. На місце прибув спецназ НАБУ, який з допомогою зброї і застосування сили звільнив заблокованих в авто детективів. Під час бійки відбулося невелике ДТП. Після події поліція відкрила кілька кримінальних проваджень.

Крім того, коментуючи інцидент, САП звинуватила директора НАБУ Артема Ситника в тому, що він компенсує «відсутність професіоналізму, і результатів НАБУ» особистими комплексами, «невдоволенням усім і всіма, а також шантажем, провокаціями, залякуваннями, переслідуваннями, злиттям інформації по кримінальних провадженнях».

На думку антикорупційної прокуратури, «прикриваючись підтримкою міжнародних партнерів, ховаючись за спинами підконтрольних активістів» Ситник хоче використовувати НАБУ у своїх власних інтересах.

На брифінгу у Києві Назар Холодницький повідомив, що буде просити Нацполіцію та СБУ провести якісні розслідування. «Я буду наполягати і просити керівництво Нацполіції, СБУ якісно провести кожне з цих проваджень. За фактом прослуховування — законне воно чи ні, за фактом ДТП, за фактом викрадення автомобіля ... За фактом неправомірних дій кожного зі спецназу НАБУ, хто був задіяний в цій операції», — сказав він.

У середу стало відомо про затримання поліцією группи осіб, яка намагалася прокласти кабель для прослуховування в будівлі САП. Після їхнього затримання на місце прибув спецназ НАБУ, який побив водія Холодницького та звільнив затриманих.