«Усі нещастя від грошей». Жінка назвалася похресницею відомої ясновидиці Ванги та «відмолила» коштовностей на мільйон гривень

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Правоохоронці Тернопільської області оголосили в розшук цілительку-шахрайку, яка називає себе спадковою ясновидицею з Болгарії, похресницею відомої сліпої ясновидиці Ванги, та заявляє, що володіє божественним даром та належить до золотої пʼятірки майстрів Болгарії та країн СНД. Про це повідомляє прес-служба поліції.

Оголошення з таким змістом впродовж кількох місяців зʼявлялися в тернопільських друкованих виданнях.

Пресслужба Нацполіції

Цілителька заявляла, що допомагає в сімейних питаннях, позбавляє від бідності й самотності, привертає успіх та удачу, лікує важкі хвороби, а також позбавляє від алкоголізму — як при особистих зустрічах, так і по фото.

Жінка приймала людей в квартирі, яку знімала в Тернополі. До неї по допомогу почали звертатися мешканці міста та області. Проте за деякий час жителі краю зрозуміли, що ясновидиця — шахрайка, яка оббирала людей.

За даними поліції, ворожка усім розповідала, що грошей за власні послуги не бере, але усі нещастя в родині від грошей та коштовностей. Аби зло оминуло людину, потрібно було принести цінні речі, щоб вона їх відмолила, а потім чистими повернула власнику. Люди так і робили. Хто приносив по тисячі доларів, хто по 10 тисяч доларів. Також несли золото, цінні речі та продукти харчування.

Проте, коли клієнти повернулися, аби забрати «відмолені» гроші та коштовності, Анни Марії в квартирі вже не було. Не відповідав і її мобільний телефон. За попередніми даними, жертвами ворожки стали девʼять мешканців Тернополя та області. Загальна сума збитків — майже мільйон гривень. Але є й такі, за словами поліції, хто заяву не писав.

При перевірці свідоцтва та даних, розміщених в оголошеннях, виявилось, що вони фіктивні. Ясновидицю оголосили в державний розшук. Справжнє імʼя шахрайки — Малік Габріела. Вона уродженка Молдови, 1977 року народження.