Ситник заявив, що співробітники НАБУ проводили біля «Охматдиту» слідчі дії. Несподівано їхнє авто заблокували представники САП

Дата:

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник спростував інформацію, нібито детективи бюро встановлювали апаратуру для прослуховування будівлі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Про це повідомляє «Громадське».

За словами Ситника, співробітники Бюро проводили «санкціоновані процесуальні дії» на території лікарні «Охматдит». «Але повністю їх [слідчі дії] розкрити я не можу, бо це таємниця досудового розслідування», — додав директор НАБУ.

Ситник пояснив, що в цей час автомобіль НАБУ перебував за півкілометра від будівлі САП, і його почали блокувати співробітники САП і Управління державної охорони. Ситник назвав цей інцидент «дивним» і додав, що НАБУ подає заяву до поліції.

Згідно з повідомленням на сторінці НАБУ, саме за півкілометра від будівлі САП співробітники Управління спецоперацій НАБУ проводили планові заняття з тактико-спеціальної підготовки. В якийсь момент, з незрозумілих причин, мікроавтобус, в якому знаходилися спецназівці НАБУ, заблокували кілька автомобілів і близько десятка невідомих осіб. В подальшому зʼясувалося, що це співробітники САП і Управління державної охорони.

Спецназівці розцінили це як провокацію і викликали поліцію, а також розблокували автомобіль. У НАБУ підтвердили пошкодження автівок в ході інциденту і заявили, що готові сприяти проведенню повної і обʼєктивної перевірки того, що сталося.

У середу стало відомо про затримання поліцією групи осіб, яка намагалася прокласти кабель від «Охматдиту» для прослуховування будівлі САП. Прес-служба прокуратури повідомила, що на місці були затримані детективи НАБУ. Їх заблокували співробітники Національної поліції та Управління державної охорони в автомобілі, який належить бюро. Пізніше для їх звільнення прибув спецназ НАБУ, почалася бійка, під час якої побили водія голови САП Назара Холодницького, а також сталося ДТП.