Екс-заступник глави Адміністрації президента Шимків повернувся у бізнес. Він керуватиме фармацевтичним гігантом в Україні

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Екс-заступник глави Адміністрації президента Шимків повернувся у бізнес. Він керуватиме фармацевтичним гігантом в Україні

facebook.com

Колишній заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків, який подав у відставку 31 серпня, очолив раду керуючої компанії приватного акціонерного товариства «Фармацевтична фірма «Дарниця». Про це повідомляється на сторінці компанії у Facebook.

«До його компетенцій увійдуть міжнародні зв’язки компанії, стратегічне планування, розвиток та впровадження нових технологій», — зазначено в повідомленні.

Дмитро Шимків на своїй сторінці у Facebook зазначив, що наступні декілька років планує працювати в радах різних інноваційних компаній і вже розглядає пропозиції від них.

«Фармацевтичний ринок України швидко зростає, у нього великий потенціал, а українські розробки мають чудову перспективу на міжнародних ринках. «Дарниця» є лідером українського бізнесу в усіх аспектах своєї діяльності. Виведення «Дарниці» в клуб світових фармацевтичних гравців — це цікавий challenge для мене.Виклик прийнято. Це була перша пропозиція, від якої я не зміг відмовитись», — написав Шимків.

Дмитро Шимків — підприємець та топ-менеджер у сфері інформаційних технологій з 20-річним досвідом. В 2007 році почав працювати у «Microsoft Україна», а в 2009—2014 роках очолював представництво корпорації в Україні. З липня 2014 до серпня 2018 року обіймав посаду заступника голови Адміністрації президента. За його участі створили Національну раду реформ, впровадили технології мобільної передачi даних 3G і 4G, запустили інноваційні проекти Prozorro, заснували Український культурний фонд, реалізували проект з популяризації і вивчення англійської мови GoGlobal.