Сотні тисяч будинків без світла, затоплені ферми та хімічні заводи. Відео наслідків урагану «Флоренс» зняли з дрона

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Сотні тисяч будинків без світла, затоплені ферми та хімічні заводи. Відео наслідків урагану «Флоренс» зняли з дрона

Michael S. Williamson / The Washington Post via Getty Images

У результаті руйнівної дії урагану «Флоренс», який минулого тижня накрив Північну Кароліну, загинуло щонайменше 37 осіб, без світла залишаються понад 300 тисяч будинків. У постраждалих районах перекрито сотні автотрас, що ускладнює рятувальні роботи, повідомляє BBC News.

Масштабні повені призвели до затоплення ферм і хімічних заводів. Це загрожує серйозними наслідками для екології регіону. За попередніми оцінками, сума збитків перевищує 22 мільярди доларів.

Видання The New York Times опублікувало видовищне відео, зняте з безпілотника, яке вражає з одного боку привабливістю і красою, а з іншого — жахливими наслідками стихії.

Жителі Північної Кароліни публікують у соцмережах фотографії затоплених будинків і вулиць, а також рівня води, у якій плавають діти.

Президент США Дональд Трамп відвідав американські штати, які взяли на себе основний удар урагану «Флоренс», повідомляє прес-служба Білого дому в Twitter. Він провів низку нарад із владою Північної і Південної Кароліни, на яких обговорювали питання ліквідації наслідків буревію.

Він також побував у затоплених та зруйнованих містах та поспілкувався з рятувальниками.

«Тільки що повернувся в Білий дім з поїздки в Північну й Південну Кароліну. Жителі цих штатів виконали неймовірну роботу у боротьбі з ураганом «Флоренс». Непохитні воля і дух!» — написав Трамп у Twitter.

Ураган «Флоренс», який упав на східне узбережжя Сполучених Штатів минулого тижня, приніс із собою повені й торнадо. Американській владі ще належить оцінити реальний збиток і масштаби руйнувань.

У відновлювальних роботах і порятунку жертв урагану задіяли 20 тисяч федеральних службовців, серед яких понад 2 тисячі рятувальників і 7 тисяч нацгвардійців. Берегова охорона США врятувала щонайменше 400 людей і 200 домашніх тварин.

Ураган «Флоренс» назвали одним з найпотужніших за останні кілька десятиліть. Ураган досяг східного узбережжя США 13 вересня. Стихія затопила вулиці прибережних міст у Північній і Південній Кароліні, у цих штатах запровадили надзвичайний стан. Також влада евакуювала мешканців зі всієї прибережної зони, протяжність якої близько 300 км. Школи та офіси зачинили не тільки в цих штатах, але і в Джорджії.