Військовому, який убив у черзі на зупинці маршрутки шеф-кухаря, дали 9 років вʼязниці. На суді він заявив, що йому «все це набридло»

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Військовому, який убив у черзі на зупинці маршрутки шеф-кухаря, дали 9 років вʼязниці. На суді він заявив, що йому «все це набридло»

Facebook / C14 news - резерв

Військовослужбовця 72-ї бригади Збройних сил Дмитра Балабуху, який в черзі на маршрутку в Києві вбив шеф-кухаря Руслана Юрченка, засудили до девʼяти років ув’язнення. Про це повідомляється на сайті Деснянського районного суду столиці.

Чоловіка також позбавили спеціального звання молодший лейтенант. Прокуратура просила для обвинуваченого 12 років позбавлення волі.

Праворадикальна організація С14 на своїй сторінці у Facebook заявила, що не погоджується з вироком суду.

«Ганьба такому суду і прокурорам. Будемо подавати апеляцію, щоб помʼякшити вирок», — заявили в С14.

В повідомленні зазначається, що Дмитро Балабуха також повинен виплатити понад 81 тисячу гривень за поховання загиблого, 550 тисяч гривень компенсації родині та майже 61 тисячу гривень судових витрат. Крім того, суд зобов’язав його щомісяця виплачувати по 1300 гривень на кожного з дітей вбитого, до досягнення ними повноліття.

Згідно з матеріалами суду, Дмитро Балабуха вбив шеф-кухаря Руслана Юрченка 10 лютого 2018 року. Інцидент стався біля станції метро «Чернігівська». Між чоловіками виникла суперечка в черзі на маршрутку: начебто військовий намагався зайти в автобус без черги, і це обурило потерпілого.

Після конфлікту Балабуха пішов у найближчий магазин, купив кухонний ніж, повернувся і вдарив Юрченка ножем у груди. Через отриману рану чоловік помер. Згодом на вулиці Мурманській поліцейські затримали нападника. При поверхневому огляді в нього знайшли ніж, боєць зізнався в нападі.

За словами колишнього адвоката військовослужбовця Сергія Трофімова, удари, які Дмитру завдав потерпілий, викликали у військовослужбовця емоційний психологічний стан. У результаті Балабуха не памʼятав багато з того, що з ним сталося під час трагедії, пише «Обозреватель». Захист вважає, що суд міг упереджено ставитися до Дмитра. Так, суддя Деснянського районного суду не дозволила йому побачення з рідними, що, за словами адвоката, є грубим порушенням законодавства. Втім, Балабуха не захотів скаржитися на служителя Феміди і вимагати його відведення. Також він не захотів отримувати інвалідність до винесення вироку. На останньому засіданні він заявив адвокату, що хоче, щоб його швидше засудили, оскільки йому «все це набридло».