The Telegraph опублікувала список кандидатів на пост премʼєра Великобританії замість Терези Мей

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
The Telegraph опублікувала список кандидатів на пост премʼєра Великобританії замість Терези Мей

EU2017EE / Flickr

Британська газета The Telegraph опублікувала службову записку з прізвищами можливих кандидатів на пост премʼєр-міністра Великобританії, який зараз обіймає Тереза Мей.

У документі, який є в розпорядженні редакції, йдеться, що комітет 1922 (парламентська група Консервативної партії) запропонує Мей «піти у відставку незабаром після березня 2019 року», коли Великобританія планує вийти з Європейського Союзу.

У списку кандидатів, оприлюдненому газетою: екс-міністр у справах Brexit Девід Девіс, міністр у справах навколишнього середовища Майкл Гоув, міністр фінансів Філіп Хеммонд, міністр охорони здоровʼя Меттью Хенкок, лідер Палати громад Андреа Лідсом і інші. Всього в записці 15 кандидатів на посаду британського премʼєра.

При цьому поряд з прізвищем кожного кандидата зроблені коментарі з оцінками їх шансів на перемогу. Зокрема, екс-глава МЗС Борис Джонсон є «фаворитом букмекерів», а чинний міністр закордонних справ Джеремі Хант описується як «темна конячка, яка тримається поруч з лідерами і обходить їх на повороті».

Раніше близько 50 членів Європейської дослідницької групи, яка працює на правлячу Консервативну партію, обговорили, як відправити премʼєр-міністра Терезу Мей у відставку. Невдоволення парламентаріїв викликали її плани залишити Великобританію в зоні вільної торгівлі з ЄС після виходу з Єврозони.

У липні Великобританія опублікувала план так званого «мʼякого Brexit», що передбачає взаємний доступ товарів на ринки: вони повинні будуть пройти ліцензування лише в одній країні (в Британії або країні-учасниці Євросоюзу), щоб мати можливість продаватися на обох ринках.

Міжнародний валютний фонд вважає, що Brexit дуже негативно позначиться на економіці Великобританії, якщо країна не домовиться про перехідний період з Євросоюзом.