НАБУ вилучило iPhone у «газовій справі» Онищенка. І загубило його

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Національне антикорупційне бюро проводить внутрішнє розслідування через те, що після обшуків у провадженні проти нардепа-втікача Олександра Онищенка зник вилучений iPhone. Про це йдеться в ухвалі Соломʼянського районного суду Києва.

16 лютого 2017 року детективи НАБУ здійснили обшук квартири у справі про шахрайство з газом. Серед іншого вони вилучили білий iPhone 6S з SIM-картою «Київстар». Його упаковали до сейф-пакету і залишили в службовому кабінеті бюро, де працювали основні слідчі групи у цій справі.

Але у липні 2018 році виявилося, що цей телефон до детективів, які розслідували справу, не надійшов. Принаймі так вказав у доповідній записці в. о. керівника першого підрозділу детективів Головного підрозділу детективів НАБУ Анатолій Нестерцов.

Управління внутрішнього контролю НАБУ почало перевірку і затребувало в суду доступ до речей і документів у цій справі. Суд такий дозвіл надав.

Наприкінці серпня НАБУ отримало доступ до інформації про мобільні переговори депутата-втікача Олександра Онищенка в рамках провадження про можливий підкуп народних депутатів України.