Скотланд-Ярд три роки шукав серійного вбивцю тварин у Кройдоні, а «маніяком» виявилися лисиці

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

Лондонська поліція підвела підсумки трирічних пошуків «вбивці котів з Кройдона» — шкуродера, відповідального за смерть близько 400 котів у південних районах Лондона, повідомляє BBC News.

Експертизи Скотланд Ярду, які включали розтин, ДНК-тести та перегляд вуличних відеокамер, показали відсутність «дій маніяка», а в більшості випадків винними виявилися лисиці.

У 2015 році жителі Лондона повідомили, що хтось вбиває та розчленовує їхніх домашніх улюбленців, після чого підкидає їх понівечені останки до будинків. За час розслідування у числі підозрюваних перебувало до 40 осіб. Експерти побоювалися, що з часом «шкуродер» перейде з тварин на людей.

У 2015 році поліцейські зафіксували вісім випадків, до 2016 року їх кількість зросла до 114, у 2017 — до 246. Всього на рахунку злочинця близько 400 тварин. Таке збільшення числа вбивств викликало занепокоєння у суспільства і поліцейських.

Лондонські активісти навіть оголошували винагороду в кілька тисяч доларів за інформацію про «Вбивцю котів з Кройдона», а в соцмережах використовували хештег UKCatKiller для новин про справу.

Лише через три роки слідчі зʼясували, що котів або вбивали лисиці, або роздирали падальники після того, як вони потрапляли під машини на дорогах.

В жодному з випадків поліція Лондона не знайшла доказів вини людини. «Немає ані свідків, ані відбитків пальців, ані результатів експертизи, які вказують на це. Ми зібрали свідчення, але підозрюваного так і не встановили. У трьох випадках, коли вбивство кішок потрапило на камери, ми бачили лисиць. Так що в документах про всі зафіксовані смерті тварин стоїть позначка «немає злочину», — заявили в Скотланд Ярді.

Експерти з організації Snarl, які працювали над справою, після виступу поліції заявили, що все одно підозрюють людей у вбивствах тварин.