Facebook запустив сервіс знайомств. Поки тільки для мобільних і тільки в Колумбії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Facebook запустив сервіс знайомств. Поки тільки для мобільних і тільки в Колумбії

Clem Onojeghuo / Unsplash

Facebook почав тестувати сервіс знайомств Facebook Dating в Колумбії. Сервіс інтегрований в мобільний додаток Facebook і недоступний на персональних компʼютерах, пише The Verge.

Як це працює?

Ви відкриваєте Facebook і відкриваєте меню. Серед інших опцій зʼявиться Facebook Dating. Коли ви виберете сервіс вперше, соцмережа запропонує вам створити додатковий профіль, виключно для знайомств — він міститиме набагато менше персональної інформації, ніж загальний. В цей профіль не треба буде заходити окремо, він відкриватиметься лише при користуванні Facebook Dating, бачитимуть його лише інші користувачі цього сервісу.

З основного профілю туди потрапить лише імʼя користувача і вік (від 18 років). Потім потрібно буде коротко описати себе і кого ви шукаєте. У профіль для знайомств користувачі iOS можуть додати девʼять фотографій, а Android — 12.

Щоб почати шукати пару, потрібно вказати, де ви знаходитесь. Facebook перевірить це через GPS і буде шукати партнера в радіусі 100 кілометрів, щоб уникнути спаму. З потенційних партнерів виключать ваших френдів і людей, яких ви заблокували.

Як підбиратиметься пара?

Визначаючи пару, сервіс буде орієнтуватися на ваше місце розташування, сторінки, які ви лайкали, спільне в профілях, спільних друзів. Крім того, можна буде шукати пару в рамках груп і подій на Facebook. Якщо вам сподобається профіль, який запропонувала соцмережа, потрібно буде натиснути на фото. Після чого ви зможете відправити повідомлення вподобаній людини, якщо вона відповість на нього — почати спілкуватися.

У повідомленнях Facebook Dating не можна буде відправляти фото і відео, тільки текст і емодзі.

Якщо тестування в Колумбії буде успішним, Facebook може відвести для сервісу більш помітне місце в своєму мобільному додатку або виділити його в окремий.

Facebook почав тестувати свій сервіс знайомств серед співробітників в серпні.