НАБУ показала деталі справи проти Омеляна. Міністр оформив позашляховик на брата і живе в незадекларованому будинку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
НАБУ показала деталі справи проти Омеляна. Міністр оформив позашляховик на брата і живе в незадекларованому будинку

Facebook / Volodymyr Omelyan

Національне антикорупційне бюро на своїй сторінці у Facebook оприлюднило деякі фрагменти листування міністра інфраструктури Володимира Омеляна, які стосуються придбання майна та його декларування.

Так, міністр придбав у 2015 році позашляховик BMW X5, який оформив на свого брата. З листування випливає, що саме Омелян розпоряджався цим автомобілем. У 2016 році машиною користувалася дружина міністра Світлана Бевза.

Другий епізод стосується покупки міністром автомобіля Volvo S80 в 2016 році. Під час покупки Омелян попросив вказати вартість авто нижче 150 тисяч гривень, щоб не потрапити під фінансовий моніторинг. Всього на покупку автомобіля 2007 року випуску разом з послугами посередника Омелян витратив 12,6 тисячі доларів (близько 322 тисяч гривень).

Інші епізоди стосуються перевірки декларації Омеляна, конфлікту інтересів, коли міністр вирішив взяти на поруки заарештованого екс-нардепа від «Народного фронту» Миколу Мартиненка, а також заміського будинку, в якому живе сімʼя Омеляна, в той час як нерухомість оформлена на племінницю його дружини.

19 вересня Соломʼянський райсуд Києва ухвалив рішення заарештувати майно Омеляна. Прес-секретар міністра повідомила, що суд заарештував його квартиру (60 кв. м) і машину брата.

НАБУ запідозрила Омеляна у незаконному збагаченні, бо чиновник не вказав у декларації майно вартістю 11 мільйонів гривень. Сам міністр переконаний, що звинувачення проти нього мають політичний характер. Суд відпустив Омеляна на поруки міністру спорту Ігорю Жданову і депутату від «Народного фронту» Федору Бондюженку.