Під санкції США потрапили ще 33 росіянина. Всі вони — розвідники або військові, які втручалися в американські вибори

Дата:
Під санкції США потрапили ще 33 росіянина. Всі вони — розвідники або військові, які втручалися в американські вибори

Charlotte Coneybeer / Unsplash

Державний департамент США оголосив, що вводить санкції проти ще 33 громадян Росії, які повʼязані з розвідувальними службами і структурами з оборонного сектора РФ і можуть мати відношення до втручання у американські вибори у 2016 році.

В рамках закону про протидію супротивникам США, ці люди додані в список осіб, які мають відношення або діють в інтересах оборонного та розвідувального секторів РФ. Три особи потрапили в список тих, хто повʼязаний з оборонним сектором РФ, і ще 30 - з розвідслужбами.

Зокрема, у списку згадуються начальник Головного управління Генштабу Збройних сил Росії Ігор Коробів і офіцери розвідки, обвинувачені в США у зламі серверів Демократичної партії, а також російський бізнесмен Євген Пригожин, з яким повʼязують «Агенство інтернет-досліджень» (так звана «фабрика тролів»).

У четвер президент США Дональд Трамп підписав указ, який вводить контроль за дотриманням санкцій проти Росії. Цим указом, президент наділив правом запроваджувати обмеження державного секретаря і міністра фінансів США.