Помер президент В’єтнаму. Політик боровся з невиліковною вірусною хворобою

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Помер президент В’єтнаму. Політик боровся з невиліковною вірусною хворобою

Mikhail Metzel \ TASS via Getty Images

Президент Вʼєтнаму Чан Дай Куанг помер сьогодні, 21 вересня, у військовому шпиталі Ханою, столиці країни.

Про це повідомляють державне телебачення і радіо, передає Reuters.

Куанг помер у віці 61 року «після серйозної хвороби, незважаючи на зусилля вітчизняних та міжнародних лікарів та професорів».

Чан Дай Куанг страждав на рідкісне вірусне захворювання, від якого в світі поки що немає ліків. Про це повідомляє ТАСС, посилаючись на слова Нгуен Куок Чіеу — голови Центрального управління охорони здоровʼя, що відповідає за стан керівників партії і вʼєтнамської держави,

За його словами, хворобу в президента Вʼєтнаму виявили в липні 2017-го. Минулого року політик не тільки лікувався у своїй країні, але й шість разів їздив з цією метою до Японії. Однак хвороба прогресувала.

У другій половині дня в четвер, 20 вересня, стан Чан Дай Куанга різко погіршився. Політика доставили в ханойський військовий шпиталь № 108. Увечері президент упав у кому і о 10:05 (6:05 за Києвом) 21 вересня, не приходячи до тями, помер.

Він обіймав посаду глави держави з квітня 2016 року. До цього служив міністром громадської безпеки – організації з широкими повноваженнями та компетенцією, включно зі збиранням розвідувальних даних та запобіганням внутрішнім і зовнішнім загрозам партії.

Вʼєтнам не має основного правителя: країну офіційно очолює президент, премʼєр-міністр і керівник Комуністичної партії. На президента зазвичай покладено церемоніальні обовʼязки.